Εδώ γράφονται τα πάντα...
Η σωστή πληροφόρηση είναι η αρχή του τέλους για αυτούς που θέλουν να μας βάλουν να ζήσουμε μια Οργουελική ζωή

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κατατίθεται το πόρισμα για το Βατοπαίδι, όλο το καλοκαίρι η έρευνα για τη Siemens

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισέρχεται από την προσεχή εβδομάδα το εγχείρημα της κοινοβουλευτικής διερεύνησης των σκανδάλων, καθώς τη Δευτέρα το απόγευμα παραδίδεται το πόρισμα της Εξεταστικής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, την πολιτική ατμόσφαιρα φορτίζει η απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι να προτείνει την παραπομπή έξι «γαλάζιων» πολιτικών στελεχών με το πόρισμα της Επιτροπής.
Στην Εξεταστική για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens συνεχίζεται ο κύκλος με τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων που άνοιξε προ ημερών με την αποκαλυπτική κατάθεση του πρώην υπουργού κ. Τ.Μαντέλη.

Η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή «αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν περάσει το αίσθημα δικαίου, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες και δικαίως» θεωρείται ότι επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens όλο το καλοκαίρι, παρ’ ότι αρχικώς τα μέλη της είχαν δεσμευθεί ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους ως τα τέλη Ιουνίου.

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την εμπλοκή πολιτικών, όπως καταδείχθηκαν από τις ομολογημένες «χορηγίες» του κ. Μαντέλη, σε συνδυασμό με τη φημολογία για ανάλογες δοσοληψίες και από άλλα πολιτικά στελέχη, όπως και το επικείμενο «σπάσιμο» των κωδικών για τα παντός είδους «δώρα» προς «επωνύμους» που είχαν σχέσεις με τον «ισχυρό άνδρα» της Siemens στην Ελλάδα κ. Μ.Χριστοφοράκο , κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την εξελισσόμενη έρευνα.

Τις προσεχείς δύο εβδομάδες εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί και η μάχη των εντυπώσεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην προσπάθειά τους να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι αποκαλύψεις αφορούν κυρίως τους αντιπάλους τους.

Κόντρα Ξυνίδη-Δένδια

Την Κυριακή ο κ. Ν.Δένδιας, εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για υπόθεση αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Λάγους το έτος 2001, την οποία υπέγραψε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «υποκρισία» και «κυνήγι μαγισσών».

«Πρέπει να κατηγορηθεί ο κ. Ξυνίδης επειδή εφάρμοσε γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους; Αν για το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του είναι 'αθώος', γιατί τότε είναι 'ένοχοι' οι υπουργοί της ΝΔ που έκαναν ακριβώς το ίδιο; Αν είναι 'αθώοι' εκείνοι που έδωσαν τη λίμνη στη Μονή, γιατί είναι 'ένοχοι' όσοι προσπάθησαν να την πάρουν πίσω και να την επιστρέψουν στους αγρότες;» είπε ο κ. Δένδιας.

Αναλυτική απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε με ανακοίνωσή του ο κ. Ξυνίδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πράγματι απορίας άξιο πως πιστεύουν κάποιοι ότι θα 'με τελειώσουν', όπως μου είπαν μέσω των μαντατοφόρων τους που με επισκέφτηκαν, με ένα θέμα που έχει αποτελέσει τον κύριο προσωπικό μου αγώνα αλλά και της οικογένειάς μου με τεράστιο κόστος αλλά και κοινωνική αναγνώριση και επιβράβευση».

«Η 'εύρεση' και η ανάδειξη αυτού του πασίγνωστου και χρησιμοποιημένου κατ' επανάληψη στις δίκες μεταξύ δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με την Μονή Βατοπαιδίου δημοσίου εγγράφου την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων. Οι διακομιστές των εκβιασμών που νόμιζαν ότι δήθεν είχαν στα χέρια τους κάτι που μου κάνει κακό, πήραν βέβαια την απάντησή τους σε απλή καθομιλουμένη» προσθέτει ο κ. Ξυνίδης.

απο το: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες αναρτήσεις