Εδώ γράφονται τα πάντα...
Η σωστή πληροφόρηση είναι η αρχή του τέλους για αυτούς που θέλουν να μας βάλουν να ζήσουμε μια Οργουελική ζωή

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ


ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Εκτύπωση

Συγγραφέας ετών… 10

Η μικρή Ιωνιώτισσα Άννα Γιαντσόγλου είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Σπορά Ελπίδας Θερισμός Χαράς”. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με προσωπικές ιστορίες από την αθλητική της σταδιοδρομία ως αθλήτρια κολύμβησης στο τμήμα των προαγωνιστικών του ΟΦΝΙ Νέας Ιωνίας.

Θα αναρωτηθεί, βέβαια, κανείς τι ενδιαφέρον έχουν όλα αυτά; Το γεγονός είναι ότι το βιβλίο δεν είναι γραμμένο από κάποια συγγραφέα, αλλά από ένα παιδί της Δ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, που δεν έχει κλείσει καν ούτε τα 10 του χρόνια. Για την ακρίβεια θα τα κλείσει το Δεκέμβρη... Μέσα λοιπόν από αυτό το βιβλίο, η μικρή Άννα, με τρόπο γλαφυρό εξιστορεί τα γεγονότα της καθημερινής ζωής του κολυμβητηρίου και δίνει σε εμάς τους μεγαλύτερους την ευκαιρία να δούμε την ζωή των παιδιών, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς επίσης να κατανοήσουμε και τον τρόπο σκέψης τους για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

• Η δημιουργία του βιβλίου

Ο άνθρωπος ο οποίος προέτρεψε την Άννα Γιαντσόγλου να γράψει τις ιστορίες της δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της. Πιο συγκεκριμένα όταν η μικρή κοπέλα γυρνούσε από το κολυμβητήριο ήθελε να πει στον πατέρα της όλα όσα είχαν συμβεί τη μέρα εκείνη. Ο πατέρας της, της πρότεινε να τα γράψει και να του τα έδινε όλα μαζί να τα διαβάσει. Μια Κυριακή λοιπόν και ενώ ο μπαμπάς του μικρού κοριτσιού έπινε το καφέ του μαζί με την μητέρα του, τον πλησίασε και του έδωσε να διαβάσει τα κείμενα της για να μάθει επιτέλους αυτά τα οποία ήθελε να του πει τόσο καιρό. Αυτά τα κείμενα, λοιπόν, με την βοήθεια των βιβλιοδετών κ.κ. Ηλιόπουλο και Ροδόπουλο, δημιούργησαν το βιβλίο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε ιδρύματα, που θα επιλεγούν από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας. - Όσοι θέλουν να αγοράσουν το βιβλίο, θα διατίθεται στις 13 Ιουνίου (στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ) στη γιορτή του Αθλητικού Οργανισμού, που θα γίνει στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας, όπου θα τιμηθεί η μικρή Άννα για το ευ αγωνίζεσθαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες αναρτήσεις