Εδώ γράφονται τα πάντα...
Η σωστή πληροφόρηση είναι η αρχή του τέλους για αυτούς που θέλουν να μας βάλουν να ζήσουμε μια Οργουελική ζωή

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μ. Βαρβιτσιωτης : Μπιρμπιλη παραιτησου

Σκληρή επίθεση του υποψηφίου δημάρχου Γλυφαδας, βουλευτή Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη με αφορμή τα ρεπορταζ για την εκμεταλλευση του Μητροπολιτικου Παρκου του Ελληνικου. Είναι χαρακτηριστικο οτι ο κ. Βαρβιτσιωτης ζητά την παραιτηση της Υπουργού Τίνας Μπιρμπιλη.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» και Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο για την εκμετάλλευση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δήλωσε:
«Το κυβερνητικό σχέδιο για τη δόμηση και εκμετάλλευση του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, όπως παρουσιάζεται από μερίδα του Τύπου και αφορά στις παρασκηνιακές συμφωνίες με το εμιράτο του Κατάρ μόνο ανησυχία προκαλεί. Πρώτον, αποτελεί τη γενναία διάψευση όλων των δεσμεύσεων Υπουργών, παραγόντων, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που μέχρι τώρα δεσμεύονταν για τη δημιουργία αποκλειστικά χώρου πρασίνου. Δεύτερον, γιατί η εγκατάσταση καζίνο εντός του αστικού ιστού συνιστά ένα κολοσσιαίο λάθος το οποίο απέφυγαν όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Τρίτον, η λειτουργία ιδιωτικού αεροδρομίου συνιστά πρόκληση για όλους τους πολίτες της περιοχής που ακόμα και τώρα δίνουν αγώνα για την οριστική κατάργηση του παλαιού. Τέταρτον, γιατί οποιοδήποτε σχέδιο για να υλοποιηθεί θα πρέπει να έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι λυπηρό που ο κ. Παπανδρέου από θιασώτης της ανοιχτής διακυβέρνησης μέσα σε λίγους μήνες αδιαφορεί πλήρως για την γνώμη των πολιτών. Πέμπτον, συνιστά λόγο παραίτησης της αρμόδιας Υπουργού κ. Μπιρμπίλη, η οποία στις 15 Ιουνίου είχε αποκλείσει την υλοποίηση “εύκολων” επενδύσεων, δηλαδή την κατασκευή κατοικιών ή ξενοδοχειακών μονάδων. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην πραγματοποίηση μιας επένδυσης στο χώρο του αεροδρομίου που θα εξασφάλιζε τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου και τη συντήρησή του. Δυστυχώς, το κυβερνητικό σχέδιο κινείται μακριά από αυτή τη λογική και δεν αντιμετωπίζει τα οξυμμένα προβλήματα της περιοχής και τις ανάγκες για την άθληση, την ψυχαγωγία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παλαιότερες αναρτήσεις